جراحی دندان

دندان نهفته چیست؟ جراحی دندان نهفته چگونه انجام می شود؟

هنگامی که دندان های دائمی به طور کامل در ساختار فک مستقر شدند و رشد خود را کامل کردند، فضای بسیار کمی برای رویش دندان عقل باقی می ماند. به همین دلیل ممکن است دندان عقل از لثه بیرون نیاید زیرا فضای کافی وجود ندارد . در این حالت ممکن است دندان عقل نهفته باقی بماند. اینکه کدام دندان نهفته خواهد شد در افراد مختلف متفاوت است. با این حال، مشکلات دندان نهفته اغلب در دندان عقل دیده می شود.

دندان نهفته چیست؟

دندان نهفته به دندانی گفته می شود که در جایی که باید در دهان بیرون نیامده باشد، حتی اگر زمان رویش آن گذشته باشد. تمام دندان ها ممکن است در داخل استخوان فک باقی بمانند. آنها در واقع در جای مناسب هستند اما ممکن است قابل مشاهده نباشند زیرا فقط بافت نرم روی آنها وجود دارد. دندانی که در آن قسمتی از دندان ها در دهان قابل مشاهده باشد و قسمت باقی مانده در زیر لثه باقی بماند، دندان نیمه دفن شده نامیده می شود .

چرا دندان ها نهفته می مانند؟

عوامل زیادی وجود دارد که روی احتباس دندان ها تأثیر می گذارد. گاهی ممکن است یک، گاهی بیش از یکی از این دلایل به طور همزمان موثر باشد. از جمله دلایل نهفته ماندن دندان ها:

عوامل ژنتیکی،

دندان های همسایه موقعیت خود را تغییر می دهند و جلوی دندان را می پوشانند.

کمبود فضا در دهان به دلیل باریکی فک،

عواملی مانند عفونت (التهاب) که در زیر دندان های شیری به دلیل پوسیدگی درمان نشده روی دندان هایی که به دلیل رویش هستند ایجاد می شود و روی رویش تاثیر می گذارد.

کدام دندان ها بیشتر ضربه می خورند؟

اینکه کدام دندان نهفته باقی می ماند در افراد مختلف متفاوت است. با این حال، دندان های عقل پایین، دندان های عقل بالا و دندان های ثنایای سوم شایع ترین دندان های نهفته هستند.

علائم دندان نهفته چیست؟

علائم دندان نهفته می تواند به روش های مختلفی ظاهر شود. علائم به شرح زیر است:

قرمزی یا تورم روی لثه دندان های مجاور دندان عقل واقع در پشت

تورم در چانه و صورت

درد فک

حساسیت و خونریزی در لثه ها

مشکل در حین حرکات دهان یا فک

بوی بد دهان با منشا نامشخص

طعم فلزی یا تلخ در دهان

شرایطی که نیاز به کشیدن دندان نهفته دارد به شرح زیر است:

دندان عقل نیمه فرو رفته باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود زیرا نمی توان آنها را به طور کامل تمیز کرد. علاوه بر این، باید برداشته شود زیرا باعث ایجاد بسیاری از موقعیت‌های منفی مانند درد، تورم، تورم غدد لنفاوی و محدودیت در باز شدن دهان به دلیل باقی‌مانده‌های غذا و پلاک‌های تجمع یافته در اطراف آن می‌شود.

دندان عقل کاملا نهفته ممکن است به دندان های مولر دوم مجاور فشار وارد کند و به آنها آسیب برساند و ممکن است در اطراف برخی از آنها کیست ایجاد شود. در این موارد باید دندان نهفته کشیده شود.

اگر در طول درمان ارتودنسی نیاز به جابجایی کامل دندان ها به عقب باشد، دندان عقل نهفته یا نیمه دفن شده باید کشیده شود.

فرآیند جراحی و درمان دندان نهفته

اگر دندان‌های نهفته در ناحیه‌ای باشند که بر عملکردهای تغذیه‌ای بیمار تأثیر بگذارد یا روی زیبایی دندان و صورت تأثیر منفی بگذارد، باید از دیدگاه ارتودنسی مورد ارزیابی و درمان قرار گیرند. به این ترتیب نه تنها مشکلات مربوط به دندان های نهفته برطرف می شود، بلکه نگرانی های زیبایی نیز برطرف می شود.

در جراحی های دندان نهفته، ناحیه ای که دندان در آن قرار دارد با بی حسی موضعی بی حس می شود. سپس استخوان اطراف دندان برداشته شده و دندان کشیده می شود. پس از کشیدن دندان، روند درمان زخم با بخیه آغاز می شود. تقریباً پس از یک هفته تا 10 روز، بخیه ها برداشته شده و درمان خاتمه می یابد.

جراحی دندان نهفته درمان سختی نیست. علاوه بر این، هیچ درد یا احساس درد در طول درمان وجود ندارد. درد خفیفی که پس از از بین رفتن بیهوشی ایجاد می شود به راحتی با مسکن ها تسکین می یابد. در صورتی که پزشک انجام دهنده عمل جراحی را ضروری بداند، مصرف مسکن پس از عمل و درمان آنتی بیوتیکی توصیه می شود.