ایمپلنت دندان
درمان ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت ها ریشه های دندان مصنوعی هستند که در استخوان فک برای حمایت از دندان مصنوعی قرار می گیرند. پروتزهای ثابت یا متحرک ساخته شده بر روی این ریشه های مصنوعی با ماندگاری طولانی که جایگزین دندان های از دست رفته می شوند و می توانند در طول زندگی مورد استفاده قرار گیرند، عملکرد جویدن و زیبایی بیمار را برآورده می کنند.
درمان ایمپلنت در چه مواردی اعمال می شود؟
در مواردی که بیمار نتواند از پروتز کامل استفاده کند در نتیجه تحلیل استخوان بیش از حد در فک پایین و بالا که دندان وجود ندارد، پروتز روی ایمپلنت ها قرار می گیرد تا احتباس بیشتر شود.
اگر در صورت از دست دادن دندان های آسیاب، ناحیه پشت بدون دندان تمام شود، می توان به جای پروتز پارسیل متحرک، یک پل ثابت روی چندین ایمپلنت ایجاد کرد.
در شکاف های طولانی بدون دندان، بدنه های بلند پل ها مشکل ایجاد می کنند. پشتیبانی و دوام بریج های بلند را می توان با اعمال یک یا چند ایمپلنت در ناحیه بدون دندان افزایش داد.
در صورت از دست دادن یک دندان، می توان یک ایمپلنت را به جای دندان از دست رفته قرار داد و یک تاج روی آن ایجاد کرد، بدون اینکه نیازی به کوچک کردن دندان های دو طرف دندان از دست رفته باشد.
قبل از کاشت ایمپلنت دندان به چه نکاتی باید توجه کرد؟
ایمپلنت یک ریشه ی دندان مصنوعی می باشد که در استخوان فک قرار می گیرد تا عملکرد و زیبایی دندان های از دست رفته فرد را بازیابی کند. پیچ های ایمپلنت سازه هایی می باشند که ضخامت و عرض خاصی دارند. به همین دلیل، استخوان فک در ناحیه ای که قرار است ایمپلنت گذاشته شود باید دارای ارتفاع و عرضی باشد که این پیچ کاشت را بپذیرد .
کیفیت استخوان نیز یکی از عوامل موثر بر موفقیت ایمپلنت است. علاوه بر این، قبل از درمان و تا زمانی که ایمپلنت در دهان باقی می ماند، لثه ها باید کاملا سالم باشند .
یکی از مهمترین عوامل در کاربرد ایمپلنت و تاثیرگذار بر موفقیت، ساختار استخوان است. فرد باید بافت استخوانی مناسب برای ایمپلنت داشته باشد. بافت استخوانی باید شناسایی شود و سپس برنامه ریزی ایمپلنت انجام شود. قبل از کاشت ایمپلنت باید یک معاینه بالینی و رادیولوژیک انجام شود .
اگر ساختار استخوانی و وضعیت سلامت عمومی فرد مناسب باشد، هیچ محدودیت سنی بالایی برای ایمپلنت وجود ندارد. سلامتی یک عامل بسیار مهمتر از سن است. . کاشت ایمپلنت فقط در بیماران بسیار جوانی که رشد استخوانی آنها تکمیل نشده است ترجیح داده نمی شود.
مدت زمان ایمپلنت بسته به تعداد دندان هایی که قرار است ساخته شوند ممکن است متفاوت باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی می توان درمان ها را در مدت زمان بسیار کوتاهی تکمیل کرد. درد پس از کاشت ایمپلنت با درد پس از کشیدن دندان طبیعی تفاوتی ندارد.
در مواردی که درمان بدون مشکل کامل می شود، بیماران آنقدر راحت هستند که حتی حضور ایمپلنت ها را احساس نمی کنند. در طول کاشت ایمپلنت بسته به ترجیح بیمار می توان از بی حسی عمومی یا موضعی استفاده کرد.
قبل از درمان ایمپلنت و تا زمانی که ایمپلنت در دهان باقی می ماند، لثه ها باید سالم باشند. برای اطمینان از یکپارچگی کامل ایمپلنت با استخوان، بارهای وارده بر ایمپلنت باید در طی 3-6 ماه اول دوره بهبودی به حداقل برسد.
سیگار کشیدن، به ویژه در دوران نقاهت زودرس، می تواند خطر عفونت را افزایش دهد . به همین دلیل سیگار کشیدن توصیه نمی شود.
طول عمر ایمپلنت ها به عوامل زیادی برای فرد بستگی دارد. تا زمانی که بیمار با ارائه مراقبت های عمومی دهان و دندان، سلامت خود را حفظ کند، ایمپلنت ها را می توان برای مادام العمر استفاده کرد. برای طول عمر ایمپلنت لازم است دو بار در روز دندان های خود را به درستی مسواک بزنید و به طور مرتب از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.
ایمپلنت ها از موادی ساخته می شوند که هیچ عارضه ای برای ارگانیسم ندارند و سال هاست که تحت تحقیقات فشرده قرار گرفته اند. اینها معمولاً فلزاتی مانند تیتانیوم و سایر مواد مشابه هستند که هرگز بخشی از یک موجود زنده نیستند.
تجربه پزشکی که کاشت ایمپلنت را انجام خواهد داد بسیار مهم است. باید مراقب بود که دندانپزشک آموزش دیده و با تجربه باشد . اگر تصمیمی برای ایمپلنت گرفته شده است، باید تحقیقات کاملی در این زمینه انجام شود و پزشک مناسب پیدا شود.
ایمپلنت چگونه اعمال می شود؟
- بازرسی
این مرحله شامل معاینات سلامت عمومی و دندانپزشکی بیمار است. اگر وضعیت سلامت عمومی بیمار برای کاشت ایمپلنت مناسب باشد، دندانپزشک بر اساس عکس برداری با اشعه ایکس ویژه و وضعیت دندان های دهان، نوع و طول ایمپلنت مورد استفاده را تعیین می کند. در این مرحله، بسیار مهم است که پزشکی که در مورد ایمپلنت و پروتزی که قرار است روی ایمپلنت قرار میگیرد، تصمیم بگیرد، با تجربه باشد.
- عملیات
کاشت ایمپلنت با بی حسی موضعی برای بیمار انجام می شود . بسته به تعداد ایمپلنت هایی که قرار است اعمال شود، این عمل ممکن است بین 30 تا 90 دقیقه طول بکشد.
- مرحله ریکاوری
پس از کاشت ایمپلنت، زمان مشخصی باید بگذرد تا با استخوان یکپارچه شود. این مدت بین 3-6 ماه است. در مرحله بهبودی در صورت لزوم پروتز موقت برای بیمار ساخته می شود. بیماران بدون وارد کردن فشار زیاد به ایمپلنت های اعمال شده به رژیم غذایی عادی خود ادامه می دهند. در طول دوره بهبودی، پزشکی که ایمپلنت را اعمال کرده است، بیمار را برای معاینه در فواصل زمانی معین فرا می خواند و در صورت لزوم ممکن است یک عکس رادیوگرافی دیگر را درخواست کند.
- قرار دادن روبنای ایمپلنت
ایمپلنت ها به طور کلی از دو قسمت تشکیل شده اند. قطعه اول یک قطعه استوانه ای است که روی استخوان فک قرار می گیرد. برای ساخت پروتز قطعه دومی به نام اباتمنت وجود دارد که با قطعه اول در استخوان سازگار است پس از اتمام دوره بهبودی و احاطه کامل قطعه اول توسط استخوان سالم، روبنا قرار می گیرد.
- ساخت پروتز
اندازه گیری روبنا انجام می شود. پروتز با استفاده از روش های شناخته شده به پایان می رسد.
قیمت ایمپلنت
ایمپلنت نوعی جراحی دندان است. به جای دندان های از دست رفته، ساختاری که به عنوان ریشه دندان عمل می کند، از طریق جراحی ایجاد می شود. ساخت ایمپلنت های دندانی توسط پزشکان مجرب و با استفاده از روش های نوین بسیار حائز اهمیت است. قیمت درمان ایمپلنت دندان بسته به سیاست قیمت مرکزی که در آن عمل انجام می شود و دکتری که درخواست را انجام می دهد متفاوت است. هزینه مواد ایمپلنت دندان نیز در نظر گرفته شده و قیمت ها بر این اساس تعیین می شود.