ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی دندان؛ تخصص شاخه دندانپزشکی است که با تشخیص و بررسی روابط هماهنگی دندان های نامتناسب و کج، سعی در پیشگیری از این وضعیت و درمان آن دارد.

چرا مشکلات ارتودنسی رخ می دهد و چگونه درمان می شود؟

برای اختلالاتی مانند جلو یا عقب بودن فک پایین، روش درمان با در نظر گرفتن سن بیمار تعیین می شود. اگر بیمار در سنین نوجوانی باشد و ساختار فک پایین و بالا عقب افتاده باشد، درمان با تکنیک های ارتودنسی امکان پذیر است. اگر بیمار بالغ باشد، درمان اختلالات اسکلتی با همکاری ارتودنسی و نیز جراحی انجام می شود. بسته به اختلالات عملکردی، به عنوان مثال. ناهماهنگی فک ممکن است در شرایطی مانند تنفس دهانی مشاهده شود. در فردی که دهان تنفس می کند، قسمت بالای چانه باریک می ماند و به شکل V خواهد بود.

شرایطی که نباید انجام شود و تبدیل به عادت شده است مانند استفاده طولانی مدت از شیشه یا پستانک، مکیدن انگشت شست و جویدن ناخن ممکن است باعث اختلالات ارتودنسی شود. این عادات باید هر چه زودتر درمان شوند.

جلوگیری از این عادات در سنین پایین برای تکمیل رشد اسکلتی مهم است.

موقعیت هایی مانند بزرگتر بودن زبان از نظر ساختاری و وجود حفره های دندان کشیده شده نیز باعث ایجاد شکاف در دندان ها می شود. اگر ساختار فکی که دندان ها به آن می چسبند کوچک و دندان ها بزرگ باشند. دندان ها در فک قرار نمی گیرند و شلوغی ایجاد می شود.

از دست دادن زودهنگام یا دیررس دندان های شیری نیز ممکن است باعث کج شدن دندان ها شود. به جای اینکه دندان های شیری زودتر از موعد از دهان بیفتند، دندان دائمی در دهان به این فضا می لغزد. از آنجایی که دندان هایی که باید بیرون بیایند نمی توانند جایی برای خود پیدا کنند، کج شدن دندان ها رخ می دهد.

درمان ارتودنسی چقدر لازم است؟

درمان ارتودنسی نه تنها به زیبایی شناسی مربوط می شود، بلکه هدف آن پیشگیری از بیماری های لثه ای است که ممکن است در آینده با آن مواجه شوند، جلوگیری از مشکلات در مفصل فک، اطمینان از عملکرد جویدن و رفع این مشکل افراد مبتلا به اختلالات گفتاری است.

بسته به مشکل ارتودنسی موجود در دهان می توان روش های درمانی با دستگاه های متحرک، دستگاه های کاربردی و دستگاه های ثابت را تعیین کرد. مشکلات ساده ارتودنسی که در مرحله پیشرفته نیستند با وسایل متحرک لاستیکی قابل حل هستند که بیمار می تواند با چسباندن و خارج کردن آنها از آنها استفاده کند.

برای جلوگیری از برگشت و زوال در درمان های انجام شده پس از اتمام درمان های اولیه ارتودنسی، غفلت از درمان های تقویتی اهمیت زیادی دارد. برای این دوره می توان از دستگاه های غیرفعال مختلفی استفاده کرد.

شاخه ارتودنسی با همکاری مستمر سایر زیر شاخه های دندانپزشکی فعالیت می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *